بازگشت

مشاهده خبر

وقتی هجمه فرهنگی دشمن به سمت خانواده است، تربیت بانوان مبلغ امری ضروری قلمداد میشود
خلاصه خبر

مصاحبه روابط عمومی اداره کل اموزش  با مدیرکل تبلیغ حوزه های علمیه خواهران "سرکار خانم  جلالی"
درحال حاضر در کشور چون مبلغان ما نظام آموزشی ندارند، بصورت جداگانه از نظام آموزشی حوزه که در آن به قصد اجتهاد مشغول آموختن هستند، از هر دری سخنی و از هر کلاس و گروهی مطالب مختلفی را فرا می گیرند و طبیعتا نیاز و تقاضای جامعه نیز می باشد، نمی رسند؛ به همین جهت تصمیم گرفتیم که یک عنوان جامعی را برای نظام آموزشی مبلغانمان انتخاب کنیم، تحت عنوان مدرسه تبلیغ

متن خبر

در مصاحبه روابط عمومی اداره کل آموزش سازمان تبلیغات، سرکار خانم جلالی مدیرکل تبلیغ حوزه های علمیه خواهران در تبیین و معرفی " مدرسه تبلیغ" گفت:
عنوان مدرسه تبلیغ درواقع عنوان مجموعه ای از برنامه های آموزشی مبلغان خواهر می باشد که با همکاری اداره کل آموزش سازمان تبلیغات اسلامی در حال برگزاری است.
ترم پاییزه مدرسه تبلیغ، درواقع ترم دومی است که مدرسه تبلیغ اقدام به پذیرش مبلغ  نموده است. در این ترم بیش از 300 نفر در حال تحصیل هستند و تا بهمن ماه ادامه پیدا خواهد کرد. در این دوره که شامل حدود 160 جلسه می باشد، 14 عنوان درسی بصورت آنلاین، آفلاین و حضوری در حال برگزاری است. در این دوره که دوره عمومی می باشد، در خدمت مبلغان خواهر هستیم و سرفصل های آموزشی بیشتر حول مهارت ها و دانش های پایه ای مثل خطابه و سخنوری، فن رسا، جریان شناسی تبلیغ، روان شناسی تبلیغ، روانشناسی زن، سواد رسانه و جریان شناسی رسانه ای می باشد، که جزو مهمترین دروسی هستند که باید به آن ها پرداخت و مبلغان باید فرا بگیرند.
وی در ادامه اضافه کرد: برخی دروس این دوره بسیار نوآورانه و بدیع هستند مثل آداب و سنت های محافل زنانه  که شاید پیشینه ای نداشته باشند و به جهت نیازی که جامعه ی تبلیغی بانوان به این مقوله داشتند، طی یک کار جمعی شکل گرفتند.

مدیرکل تبلیغ حوزه های علمیه خواهران  دربیان اهداف این مدرسه ضمن اشاره به آموزش تجمیعی دانش ها و مهارت هایی مبلغ در جهت ارتقای علمی و کاربردی خود افزود:
جریانی که درحال حاضر در کشور مرسوم می باشد، این است که چون مبلغان ما نظام آموزشی ندارند، بصورت جداگانه از نظام آموزشی حوزه که در آن به قصد اجتهاد مشغول آموختن هستند، از هر دری سخنی و از هر کلاس و گروهی مطالب مختلفی را فرا می گیرند و در نهایت به آن نتیجه حداکثری که خودشان نیاز دارند و طبیعتا نیاز و تقاضای جامعه نیز می باشد، نمی رسند؛ به همین جهت تصمیم گرفتیم که یک عنوان جامعی را برای نظام آموزشی مبلغانمان انتخاب کنیم، تحت عنوان مدرسه تبلیغ که در آن همه ی دانش ها و مهارت هایی که یک مبلغ نیاز دارد چه در بُعد علمی و چه در بُعد مهارتی، بصورت برنامه های منسجم و همینطور وبینار ها و نشست ها و سایر قالب های هدفمند در کنار برنامه های رسمی، در اختیار مبلغان قرار دهیم تا ان شاء الله بتواند مبلغان را به آن هدف و نتیجه مطلوب برساند.


جلالی در اهمیت تربیت بانوان مبلغ گفت : در این میان طبیعتا خانم ها به جهت میزان تاثیری که در محیط خودشان دارند، از حیث اینکه مادر هستند و تربیت و پرورش نسل رو برعهده دارند و همسر و پشتیبان عاطفی و روحی مردان جامعه و همینطور دارای نقش دختر و خواهر در خانواده ها هستند، بدین جهت میتوانند پشتیبان عاطفی، فکری و روحی بسیار خوبی برای خانواده های خود باشند. همچنین دل های پاک و آفرینش خاص خانم ها که بُعد احساسات آن ها قوی تر و رقت قلبشان نیز بیشتر است؛ این گروه را در اولویت تخاطب مبلغین دین قرار میدهد.
از طرف دیگر وقتی جریان حمله و هجمه ی دشمن را در عرصه فرهنگی دنبال کنیم، می بینیم که نوک پیکان حمله به سوی حوزه علمیه خواهران و مقوله خانواده هست که این مساله بیش از پیش بیانگر این مهم است که به جمعیت بانوان در جریان تبلیغ باید توجه بیشتر و جدی تری بشود.

طبیعی است وقتی که گوینده و شنونده همجنس باشند جدای از اینکه آسیب ها تا حد زیادی مرتفع خواهد شد، همدلی بیشتر شده و به جهت اینکه هر دو طرف تجربه زیستی مشترک داشته و از مسائل و نیاز های هم آگاهی بیشتری دارند، به نظر می رسد که تبلیغ مبلغان خواهر برای خانم ها و حتی برای کودکان اثرگذار تر خواهد بود.


سرکار خانم جلالی، مدیر مدیرکل تبلیغ حوزه های علمیه خواهران در بخش پایانی مصاحبه با بیان نقش دین در جوامع امروزی و جایگاه اخلاق در جوامع امروزی گفت: درواقع بخش عمیق و عظیمی از دین بما هو دین رو اعتقادات یعنی هست ها و نیست ها تشکیل میدهند و بخش جدی تری که درواقع استوار می شود بر جریان هست ها و نیست ها، باید ها و نباید ها هستند که بخشی از آن ها را شرع مقدس مشخص کرده و بخش دیگری که بخش معظمی هم هست بخش اخلاق می باشد؛ لذا جامعه ای که دیندار و دین مدار شود، به این معنا که بتواند زیرساخت های فکری و بستر های اعتقادی و کلامی خودش را خوب بچیند و آن ها را از گزند حوادث و آسیب ها دور نگه دارد، طبیعتا جامعه ای خواهد بود که بینش آن جامعه روش آفرین و جامعه ای اخلاق مدارتر  و متشرع تر خواهد شد.

وی در ادامه ضمن بیان اهمیت سلامت فرهنگ فردی و اجتماعی ادامه داد: طبیعی است جامعه ای که متخلق به اخلاق الهی باشد آسیب های اجتماعی در آن جامعه به حداقل خواهد رسید و فرهنگ جمعی و اجتماعی آن خیلی مترقی خواهد شد، کما اینکه ما میبینیم درصدر اسلام، در بستر جاهلیت عرب چه فرهنگ و تمدنی شکل گرفت و رشد کرد و الحمدلله توانست با اصلاح نگاه های مخاطبین خود به عالم، از آنها انسان هایی بسازد که بتوانند لیاقت این را پیدا کنند که همپای اسوه اخلاق در عالم ایشان را یاوری کنند و امروز برای ما از اون روزگار خبرهای خوبی به یادگار بماند که انسان ها اگر نگاه هایشان را تصحیح کنند، میتوانند آراسته به اخلاق الهی شده و در نهایت به لقاء و رضوان خداوند برسند ان شا الله.